24 Nisan 2008 Perşembe

Basından: "Tarkan'ın avukatından 'fahiş fiyat' açıklaması"

Tarkan Tevetoğlu'nun avukatı Yunus Egemenoğlu, müvekkilinin TRT ile yaptığı projelerle ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek, "Özel bir ana haber bülteninin yapımcısı ve sunucusu hakkında 'araştırmacı gazeteci' kimliğine uymayan bir davranışta bulunarak, sadece duyum üzerine hareket edip Tarkan Tevetoğlu'nun TRT yılbaşı programı için 750 bin dolar, 23 Nisan Programı için de 450 bin YTL aldığını iddia etmiştir" dedi.

Avukat Yunus Egemenoğlu, Falez Otel'de TRT'nin 30. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Anısına basın mensuplarına verilen yemekte konuştu. Müvekkili Tarkan Tevetoğlu ile ilgili basında TRT ile ilgili yaptığı projelerde kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini söyleyen Egemenoğlu, "Özel bir ana haber bülteninin yapımcısı ve sunucusu Uğur Dündar, araştırmacı gazeteci kimliğine uymayan bir davranışta bulunmuş sadece duyum üzerine hareket ederek Tarkan Tevetoğlu'nun TRT yılbaşı programı için 750 bin dolar, 23 Nisan Programı için de 450 bin YTL aldığını iddia etmiştir.

Dündar ayrıca TRT'ye de 'Tarkan Radyo ve Televizyon' yakıştırmasını yapmıştır" diye konuştu. Daha önce de yazılı ve görsel basında yer alan yılbaşı program bedelinin 750 bin dolar olduğu ile ilgili haberlerin asılsız ve dedikodudan ibaret olduğunu söyleyen Egemenoğlu, şunları söyledi:

"Basında yer alan tutarların gerçek ile yakından uzaktan ilgisi yoktur. Tarkan'ın aldığı ücretler müvekkilimin ve TRT'nin resmi kayıtlarında mevcuttur. Aradan aylar geçmesine rağmen Uğur Dündar'ın 'Haber' adı altında hala yanlış bilgilendirme yapıp hatta bu kez de 23 Nisan programı ile ilgili benzer haberleri neden yaptığı tarafımızca anlaşılmamaktadır. Yapılan haber hukuka aykırı olup gerçeklik, güncellik, toplumsal yarar, haber verme ve eleştiri hakkının sınırlarını çok aşmış ve haberlerin yer aldığı yayınların ciddiyetini inandırıcılığını, güvenilirliğini tartışılır hale getirmiştir. Müvekkilimiz yılbaşı program ücretiyle ilgili bu güne kadar doğruları söylemek ile yetinse de 23 Nisan programı ile ilgili olarak da aynı yanıltıcı haberlerin yayınlanması karşısında bu kez gerçeğe aykırı bu haberler ile ilgili olarak düzeltme yapılmasının beklemekte olup, düzeltme yapılmadığı takdirde yargısal yollara başvuracaktır".

ŞÜKRÜ TOPGÜL-ANTALYA

http://www.iha.com.tr/haber/detay.aspx?nid=19626&cid=12&haber=Tarkan%C4%B1n-avukat%C4%B1ndan-fahi%C5%9F-fiyat

Hiç yorum yok: