20 Aralık 2007 Perşembe

Basından: TRT'nin yılbaşı 'Metamorfoz'u

TRT'nin, yılbaşı gecesi için Tarkan'ı seçmesi doğru bir hamle... Çünkü Tarkan, yeni albümü "Metamorfoz"daki söz ve müziği kendisine ait şarkılarını televizyonda ilk kez TRT'de söyleyecek
Ali Eyüboğlu

TRT'nin tek TV kanalı olduğu yıllarda hep şu tartışılırdı: "TRT bu yıl hangi dansözü çıkaracak?" 90'lı yılların başından itibaren özel televizyonlar mantar gibi çoğalıp rekabet yarışında seyircileri hediyeye boğunca TRT'nin yılbaşı eğlenceleri de tarih oldu.
Ve yıllar sonra da olsa TRT'nin yılbaşı gecesi hangi sanatçıyı çıkarıp ona kaç para ödeyeceği gündemde...
Medyanın, dolayısıyla da kamuoyunun, TRT'ye bu denli sahip çıkması, "Bizim paramızla bu ne hovardalık?" diye hesap sorması iyi bir şey...
Ancak bunu yaparken şunu da göz ardı etmemek lazım. TRT'nin gelirini artırabilmesi reytingini yükseltmesine bağlı. Bunun da tek bir yolu var: İzleyiciyi TRT ekranına çekecek programlar yapmak.
O nedenle TRT'nin, yılbaşı gecesi için her albümü merakla beklenen Tarkan'ı seçmesi doğru bir hamle...
Çünkü Tarkan, yeni albümü "Metamorfoz"daki söz ve müziği kendisine ait şarkılarını televizyonda ilk kez TRT'de söyleyecek.
Tarkan'ın yapım şirketi Hitt Prodüksiyon'un hazırlayacağı TRT'nin yılbaşı eğlencesinde sadece Tarkan da yok üstelik... Hitt Prodüksiyon, geçen ay TRT'ye şöyle bir proje önerdi:
"Biz size yılbaşı gecesi için 20.00'den 01.00'e kadar sürecek bir Tarkan-Sezen Aksu gecesi hazırlayalım."
TRT yönetimi bu teklife balıklama atladı ama onay için yeni genel müdürün atanmasını bekledi. İş uzayınca Sezen Aksu, "Ben TRT'nin olurunu bekleyip duramam. Önceden planlanmış işlerim var. İsrail konserim, Amerika seyahatim var" deyip projeden çekildi. Sezen Aksu gidince Hitt Prodüksiyon, Tarkan'lı projeyi revize edip artık Genel Müdürü belli olan TRT yönetimine sundu.
Buna göre Tarkan 6, Sibel Can 8, Candan Erçetin, Ferhat Göçer, Aşkın Nur Yengi, Funda Arar, Kıraç ve Arif Sağ 4'er parça söyleyecek. Çekimler TRT'nin İstanbul Tepebaşı'ndaki stüdyosunda yapılacak. Ses, ışık, dekor, seyirci temini, montaj ve sanatçı ücretleri Hitt Prodüksiyon tarafından karşılanacak.
TRT'nin yeni Genel Müdürü İbrahim Şahin'in de "onay" verdiği proje bu...
Tarkan'ın menajeri ve Hitt Prodüksiyon'un yöneticisi Uygar Ateş'in söylediğine göre de, programın toplam bütçesi bile yazılanlarla (Önce 1.5 milyon dolar dendi, sonra 750 bin dolara indi) uzak yakın alakası olmayan mütevazı bir rakam...
TRT de programın tüm maliyeti olan 250 bin YTL civarındaki bu parayı gecenin sponsorlarıyla karşılayacak.
TRT'nin Tarkan'lı yılbaşı eğlencesiyle ilgili vaziyet budur.

http://www.milliyet.com.tr/2007/12/19/magazin/yazali.html

Hiç yorum yok: