28 Şubat 2008 Perşembe

i.Beat Tarkan Edition 8 Mart'ta CeBIT'te Tanıtılacak!


Trekstor firması daha önce Pink ve Depeche Mode için de özel ürettiği Avrupa'nın ipod'u olarak ünlenen mp3 çaları i.Beat'i Tarkan için de üretti ve Tarkan'ın da katılımıyla Almanya Hannover'da düzenlenen CeBIT fuarında 8 Mart tarihinde bu ürünü tanıtacak. Yerel saatle 15:00'da başlayacak tanıtımda, 16:30-17:00 arası da gazetecilerin soruları yanıtlanacak. Bu özel üretim üründe Vay Anam Vay'ın özel bir remix'i ve mp3 çaları boyunda taşımak için askı da bulunuyor.

27 Şubat 2008 Çarşamba

Tarkan TRT Yılbaşı Konseri'nin 23 Şubat'ta Yayınlanan Yeni Versiyonu Burada!!! (Ek Şarkılarla)

TRT 1 Tarkan'ın yılbaşı konserini çekim arasındaki konuşmaları, hayranların isteği üzerine Tarkan'ın mırıldandığı ekstra şarkıları ve yine hayranların isteği üzerine yaptığı Pare Pare ve Çat Kapı performanslarını da ekleyerek 23 Şubat'ta Metamorfoz 2008 Konseri adı altında tekrar yayınlamıştı. Konserin bu çok özel arşivlik yeni versiyonunu sizler için kaydedip internette izlenebilir hale getirdik. Konserin tamamını BURAYA Tıklayarak izleyebilirsiniz.

23 Şubat 2008 Cumartesi

Yılbaşı Konseri Tekrarında Sürpriz!

TRT 23 şubat gecesi Tarkan'ın yılbaşı konserinin tekrarını yayınladı ama bir çok sürprizle birlikte... Tarkan'ın çekim aralarındaki konuşmalarını, orada canlı nakaratını mırıldandığı şarkılarının görüntülerini montajlayıp şarkı aralarında yayınlayan TRT'nin sürprizi bununla da bitmedi. Normalde konserde yer alan 6 şarkının haricinde 2 yeni şarkı daha eklendi konsere: Pare Pare ve Çat Kapı. Böylece 8 şarkılık, çekim arkalarıyla zenginleştirilmiş güzel bir program haline geldi konser. Ve bir iyi haber daha; konserin bu gece yayınlanan versiyonu tarafımızdan kaydedildi. Bir iki gün içinde bu sitede izleyebileceksiniz.

Tarkan'ın Yılbaşı Konseri Bu Akşam Tekrar Yayınlanıyor!!

Tarkan'ın çok konuşulan, bazıları tarafından eleştirilen, bazıları tarafından takdir edilen, TRT'nin yıllar sonra ilk kez yılbaşı ratinglerinde liderliğe oynamasını sağlayan yılbaşı konseri bu akşam (23 şubat) yoğun istek üzerine tekrar yayınlanıyor. Senkron probleminin giderildiği konseri kaçıranlar veya tekrar izlemek isteyenler; bu akşam 22:25'te TRT 1'de Tarkan'ı izleyebilirler.

21 Şubat 2008 Perşembe

Tarkan Yakında MTV Türkiye'de!!

Tarkan çok yakında hem sohbet hem de canlı performans içerikli özel bir programla MTV Türkiye ekranlarında olacak. Programın kesin gün ve saati yakında burada açıklanacak! Programın tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. Bu arada Tarkan'ın Vay Anam Vay klibi MTV'nin 5 + TR listesinde iki numaraya yükselmiş durumda.

19 Şubat 2008 Salı

Tarkan Sezen'den Şarkı mı Aldı?

Medyada bir kaç gündür Tarkan'ın Sezen Aksu'dan şarkı satın aldığı şeklindeki haberler artınca bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettik. Haberlerin doğruluğundan şüpheliyiz çünkü haberler birbirini tutmuyor. Ortak noktaları Tarkan'ın Sezen'den şarkı aldığı. Ancak biri bir şarkı aldı diyor, diğeri üç şarkı aldı diyor. Biri yazın Tarkan single çıkaracak diyor, biri albüm çıkaracak diyor üstelik albümün süpervizörlüğünü de Sezen Aksu'nun üstlendiğini söylüyor. Açıkçası albümleri arasında en az üç yıl ara bulunan bir sanatçı olarak Tarkan'ın Metamorfoz'dan altı ay sonra yeni bir albüm çıkaracağı haberine inanmak çok güç çünkü bu Metamorfoz'u harcamak anlamına geliyor. Bizim tahminimiz Tarkan'ın yaza yepyeni bir şarkı yapacağı, bunu Metamorfoz'u henüz almayanlar için bu albümün yeni baskısına ekleyeceği, albümü almış olanlar içinse single çıkaracağı yönünde. Albümdeki hareketli şarkılardan birine klip çekmek yerine neden yeni şarkı yapsın diye düşünüyor tabi insan bir an. Ama Tarkan hiç eskimemiş, dinlenmemiş bir şarkıyla yazın fırtına gibi esmek, on şarkıyı az bulan hayranlarını memnun etmek ve dahası Sezen Aksu'yla küs olduğu yönündeki asılsız haberlere artık son noktayı koymak isteyebilir. Bir taşla üç kuş vurabilir. Haberin doğruluğunu önümüzdeki günlerde netleştireceğiz. Şimdilik tahminler ve yorumlar bu kadar.

15 Şubat 2008 Cuma

Basından: "TT Net'te Tarkan zirvede"

Türk Telekom altı hafta önce ttnetmuzik. com portalını hizmete açmış, Tarkan'ın 'Metamorfoz' albümüyle de tanıtımını yapmıştı. 83 bin şarkının yüklendiği sitenin yetkilileri, geçen altı haftalık zaman diliminde 1.7 milyon adet şarkı indirildiğini, Tarkan'ın 'Metamorfoz' albümünün şarkılarının 'en çok indirilenler' olduğunu söylediler.

Altı hafta önce başlayan dijital şarkı satışında 1.7 milyon şarkı indirildi. MÜYAP bu yıl ödül verirken dijital satışı da göz önüne alacak... Albüm satışları market raflarında durdu, dijital platformda patlama yaptı. Diğer yasal satış portalları ve GSM şebekelerinin aracılığıyla satılan şarkı ve melodiler müzik sektörünün geleceğini belirleyeceğinden gözler dijital listelere çevrildi. İki yıl önce dijital müzik veri bankası oluşturan MÜYAP , 2007 yılının dijital satış listesini iki hafta sonra açıklayacak.

14 Şubat 2008 Perşembe

Tarkan'ın Ödülünü Hülya'ya Veremediler!

Türk Patent Enstitüsü (TPE) Tarkan'a verilmesini kararlaştırdığı "Altın Marka" ödülünü, Tarkan'ın şirketinin ödülün verileceği tarihte Tarkan'ın ABD'de olacağını ve ödülü almaya ancak vekaleten birini gönderebileceklerini bildirmesi üzerine Hülya Avşar'a sanki ilk düşündükleri isim oymuş gibi vermeye kalkınca ortalık karıştı. Durumdan haberdar olmayan Hülya Avşar ise ödülü almaya Ankara'ya giderken bu skandalı belgeleyen haberi okuyunca ödülü protesto edip İstanbul'a döndü.

13 Şubat 2008 Çarşamba

Basından: "Korsanın Yerini İnternet Aldı"


AMERİKA'YA GİDEN Tarkan, GREEN CARD SAHİBİ OLDUĞU İÇİN, ALTI AYDA BİR ABD'YE GİRİŞ ÇIKIŞ YAPMASI GEREKTİĞİNİ İFADE ETTİ.

Tarkan, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gazetecilerin yeni çıkan Metamorfoz albümünün satışları nasıl gidiyor şeklindeki sorusuna, 'Güzel gidiyor, ancak artık eskisi gibi değil. Çünkü internet indirimleri çok daha yaygın. Korsanın yerini internet aldı.Kimse internetin başından kalkmıyor' şeklinde yanıtladı.

Öte yandan, gündemi meşgul eden türban sorununa ilişkin bir soru üzerine 'Yorum yapmam' diyen ünlü Popstar Tarkan'ın, bir haftalık ABD ziyareti sırasında bazı özel işleri nedeniyle Los Angeles ve New York şehirlerinde bulunacağı öğrenildi.

9 Şubat 2008 Cumartesi

Basından: "Tarkan'ın metamorfozu"

Tolga Akyıldız Hürriyet gazetesinin Cumartesi ekinde Tarkan'ın son albümü Metamorfoz'u yorumladı:

Tarkan Tevetoğlu, doksanların Türk pop müzik tarihine damga vurdu, ona hiç şüphe yok. Sesi, şarkıları, cilveli vokal üslubu, sahnesi ve efendiliğiyle kazandığı büyük başarıyı sonuna kadar hak etti.

Sezen Aksu’nun kadın vokallerin üslubu üzerindeki etkisi neyse, Tarkan’ın vokal üslubunun doksanlar itibariyle çıkmış birçok erkek vokal üzerindeki etkisi de odur. Tarkan da, tıpkı Sezen Aksu gibi bu anlamda kulvar açmıştır, ilham vermiştir. "Aacayipsin" albümünü, gelmiş geçmiş en iyi Türk pop albümleri arasında sayarım. Tarkan, bol keseden herkesin isminin başına konan "star" sıfatını hak eden üç beş isimden biridir.

Sözün kısası, Tarkan bildiğiniz ligde değil aslında. Ama zaman zaman, tüm soğukkanlılığına ve sahip olduğuna inandığım sağduyusuna rağmen dolduruşa gelip bu ligde oynamaya çalıştığı oldu. Sen artık kulvar belirlemişsin, popüler müziğin başyapıtı olacak albümler yapmışsın öyle değil mi; bundan sonra her albümde bir "Şımarık", bir "Hüp", bir "Aacayipsin" yakalama kaygısı gütmek artık beyhude bir çaba değil mi?

Peki, ne yapsın bu adam? Ben yapacağımı yaptım deyip köşesine mi çekilsin... İki yol vardı bana göre, birini kısmen denedi. Sizin de tahmin edeceğiniz üzere yurtdışı macerasından söz ediyorum. O İngilizce albüm uzadı da uzadı, yılan hikáyesine döndü. Sonuç kötü mü oldu? Ortaya çıkan işi beğenmedim desem yalan olur. Ama Avrupa’da (Amerika ve İngiltere’de bu sound’la mümkün değil) tutunmak çok meşakkatli bir süreç. Japonya kapsama alanında ama oraya da özel ihtimam göstermek gerekiyor. Netice itibariyle şimdilik olmadı o iş. Tarkan küsmüş müdür bilmiyorum, ama şarkılarının, hem de Türkçe sözlerle birçok Avrupa ülkesinde nasıl ezberlendiğini hatırlasın her morali bozulduğunda. Ben ondan daha güçlü bir aday göremiyorum bu memlekette bu işi kotarmak için. Misyon olarak görmesi lazım her şeyden önce...

ARTIK KENDİNİ AŞMASI LAZIM

Gelelim ikinci yola... Onun konumunda bir müzisyen, bir şarkı yazarı, bir pop star nasıl konumlamalı kendini bundan sonra? Sezen’den mi şarkı alalım, Nazan’dan mı alalım, kendimiz mi yapalım; biriyle küselim, berikiyle barışalım meselesi değil artık mesele. Mesele sound meselesi, kendini aşma meselesi. Sound dediğiniz şey de popüler alan söz konusu olduğunda bir trend’tir ve bu trend belirleme cesaretini gösterebilecek kişilerin başında geliyor Tarkan.

Tarkan, yeni bir albüm yaptığında herkes üşüşüyor başına. Ben o, Tarkan’a sövelimcilerle, Tarkan ne yapsa güzeldirciler köşelerine çekilene dek beklemeyi tercih ettim "Metamorfoz"u yazmak için. Nihat Doğan’la Erol Köse basın toplantısı yaptılar ya hani "yeni imajını bizden çaldı" falan diye. En azından öyle haberler gündemden düşsün istedim, midem kaldırmıyor artık. Yeri gelmişken söyleyeyim; tepeden tırnağa Justin Timberlake’tir o imaj. Hatta çıkış şarkısı "Vay Anam Vay"ın klibi de Timberlake’in kliplerinden göz ardı edilemeyecek izler taşıyor. Taklit demiyorum ama Tarkan çok farklı işler başaracak; biraz daha cesur olsa başka kulvarlar yaratacak yaratıcılığa ve enerjiye sahip her anlamda, sadece onun altını çiziyorum.

"Metamorfoz", ilkin Tarkan’ın aslında ne kadar iyi bir şarkı yazarı olduğunu hatırlattı bana. Albümü oluşturan şarkıların büyük bölümü son derece iyi şarkılar. Albümün müzik prodüktörü Ozan Çolakoğlu deseniz, dünya çapında bir adam bana göre. Gitarları Can Şengün çalmış, üstattır. Peki sorun nerede? Sorun sound’da. Belki de o sound’un güzergahını tamamen Çolakoğlu’na teslim etmemesinde, cesur olamamasında Tarkan’ın. Elektronik, dans altyapılı bir sound, esaslı bir adım diye düşünmüştüm, "Vay Anam Vay"ı dinlediğimde. Ancak albümün tamamını dinlediğimde gördüm ki, Tarkan bir türlü kendinden kopmaya cesaret edemiyor. Şarkıları konuşmaya gerek görmüyorum. Neticede bir Tarkan albümüdür, iyi şarkılar içermektedir; tutar, satar, ayrı meseledir. Dediğim gibi asıl mesele, Tarkan’ın artık kendini aşması gerektiği. Kendi kendinin en iyi taklidi olmasına gerek yok artık, o taklitlerden çok var. Şimdi zaman, yeni bir kulvar açma, iktidarın sallanmasını göze alarak cesur bir adım atma zamanı. "Metamorfoz"da bu hissiyatın filizlerini görüyoruz ama Tarkan’ın daha kararlı olması lazım. En azından albümün adının hakkını vermek için...

7 Şubat 2008 Perşembe

Ocak Ayının En Medyatik Ünlüsü Tarkan

Medya Takip Merkezi (MTM) ocak ayı gündeminin istatistiklerini yayınladı. Yayınlanan rapora göre magazin gündeminde bir numarada 1756 haberle Tarkan yer alıyor. Tarkan haberlerinin bir önceki aya göre %56,8 artış gösterdiği görülüyor. MTM raporunda Tarkan'ın birinciliğiyle ilgili şu değerlendirmede bulunuyor:
"Medya Takip Merkezi’nin aynı raporuna göre, ayın en medyatik ünlüsü, aylardır zirvede olan İbrahim Tatlıses ve Hülya Avşar’ı geride bırakarak zirveye yerleşen sevilen popçu Tarkan oldu. Çıkardığı Metamorfoz albümüyle tüm dikkatleri üzerine çeken Tarkan, konserleri ve imza günleriyle hem medyanın hem de halkın ilgisini topladı. 1700’ü aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesinde yapılan medya araştırmasının sonuçlarına göre; Tarkan, Ocak ayında toplam 1.756 habere konu edildi. Önceki döneme göre haber sayısı % 57’ye yakın artış gösteren Tarkan’a en fazla yer veren mecra, gazete ve dergiler oldu."



6 Şubat 2008 Çarşamba

Basından: "Van'a okul yaptırıyor"

Metamorfoz albümüyle adından söz ettiren Tarkan, bu kez sosyal sorumluluk projesi için kolları sıvadı.

Nur GÜLMEZ BEL

Sanatçı, Van’da bir okul yaptırmak için hazırlıklara başladı. Doğu ve Güneydoğu bölgesinde eğitim imkanlarının yetersiz olmasını dikkate alan Megastar, Van’da karar kıldı. Şarkıcı, geçtiğimiz ay kimseye haber vermeden Van’a giderek yetkililerle görüştü, okul yaptıracağı yeri gördü. Daha önce de Sibel Can ve Hülya Avşar okul yaptırarak örnek bir davranış sergilemişti.

http://www9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=06.02.2008&Newsid=160541&Categoryid=8

5 Şubat 2008 Salı

Basından: "Hayvanseverim"

Bir albüm kapağında verdiği kürklü pozlarla hayvan haklarını koruyan PETA'nın tepkisi çeken Tarkan, bu konuyla ilgili ilk kez konuştu. PETA'nın yaptığı "Tarkan'ı protesto edin" çağrısına üzüldüğünü söyleyen Megastar, "Kürk giymemin yanlış olduğunu kabul ediyorum" dedi.

Kürk giymesinin hayvanları sevmediği anlamına gelmediğini vurgulayan Tarkan, şöyle konuştu: "Beni tanıyan herkes hayvanlara olan düşkünlüğümü bilir. Bugüne kadar pek çok hayvan besledim. Şimdilerde ise hayvan haklarını koruyan bir derneğe üye olmayı düşünüyorum."

http://www.takvim.com.tr/2008/02/04/pap118.html